Meidoornstraat

Ga hier direct naar de filmpjes over het project

Renovatie Meidoornstraat, Diependijkstraat en Cypressenstraat

In de periode juni tot en met november renoveren we de 172 huurappartementen aan de Meidoornstraat, Diependijkstraat en Cypressenstraat. De technische staat en energieprestaties voldoen niet meer aan onze eisen. Ook staat de leefbaarheid onder druk. Omdat de grote 4-kamerappartementen, mede door hun lage huurprijs, nog altijd in trek zijn, hebben we besloten de levensduur van de flats met minimaal 25 jaar te verlengen. Duurzaamheid staat centraal in het renovatieplan. Door diverse isolatiemaatregelen, nieuwe kozijnen en het plaatsen van zonnepanelen worden de flats een stuk zuiniger. Bewoners kunnen hierdoor, afhankelijk van het eigen stookgedrag, tot zelfs enkele honderden euro’s per jaar op hun energierekening besparen. De huidige huurders profiteren daar maximaal van, want we voeren de renovatie zonder huurverhoging uit. Het totale project wordt in november opgeleverd. Naast investeringen in en aan de gebouwen worden in samenwerking met partners ook op het gebied van leefbaarheid diverse ingrepen gedaan. Deze combinatie van fysieke en sociale ingrepen moet leiden tot een optimaal resultaat. 


Sociale Stijging: Achter de Voordeur

Eind vorig jaar startten we samen met de gemeente Venlo met een ‘Achter de Voordeur-project’ in het wooncomplex aan de Meidoornstraat e.o. De bewoners van de 172 huurappartementen worden huis-aan-huis bezocht en op verzoek geholpen op tal van terreinen, zoals wonen, zorg, opleiding en werk. Doel is om bewoners te helpen om hun eigen situatie te verbeteren. Dat kan bijvoorbeeld door hen in contact te brengen met de juiste instanties of te helpen met het vinden van werk, het aanvragen van subsidies of te begeleiden naar cursussen. Een tweede doel van het project is om de participatie te bevorderen door bewoners niet alleen te vragen wat wij voor hen kunnen doen, maar door ook te vragen naar wat zij voor hun buurt kunnen betekenen. Een dergelijk project is eerder met succes in de buurt de Ruit in Venlo-Oost uitgevoerd. 

Bewonersgroep ‘t Zilvermeertje

In het kader van de renovatie van de flats aan de Meidoornstraat is er ook een bewonersgroep opgericht. De groep fungeert als onze gesprekspartner waar het gaat om het complex en de renovatie, maar organiseert zelf ook diverse activiteiten ten behoeve van de leefbaarheid. De afgelopen tijd zijn er onder andere een burendag, straatspeeldag en paasactie georganiseerd. De groep geeft ook een eigen nieuwsbrief uit en brengt nieuwe huurders een bezoekje om hen welkom te heten en enkele gedragsregels uit te leggen. De leden van de bewonersgroep zijn ieder coördinator voor een specifiek onderdeel, zoals het aansturen van de opruimploeg, de bemensing van de Buurtbox en de communicatie met de bewoners. 

Buurtbox

Eerder dit jaar namen we het initiatief om op het grasveld vóór de flats aan de Meidoornstraat een verbouwde container te plaatsen die dienst doet als gratis speelgoed-uitleenservice. De container, de Buurtbox genaamd, fungeert ook als ontmoetingspunt en wordt volledig gerund door de bewoners van het renovatiecomplex. De bewoners hebben het speelgoed (groot en klein buitenspeelgoed) aan kunnen schaffen met behulp van een bijdrage uit het SAM-fonds. We namen het initiatief om participatie en ontmoeting te bevorderen. De Buurtbox is tevens onderdeel van de compensatieregeling die we getroffen hebben voor de bewoners vanwege de overlast gedurende de renovatie. 

Buurtwoning 

Gedurende de renovatie hebben we in het complex een appartement beschikbaar gesteld van waaruit diverse leefbaarheidsprojecten worden georganiseerd. Onze buurtcoördinator houdt hier kantoor. De woning doet tevens dienst als (vergader)ruimte voor de bewonersgroep en als uitvalsbasis voor diverse projecten, zoals het Achter de Voordeur-project. Tijdens kantooruren kunnen bewoners hier terecht met vragen, opmerkingen of ideeën over hun complex. 

Benieuwd naar de vele initiatieven en de plannen? Bekijk dan ook eens de filmserie over het project.

Bouwen aan Blerick 
In samenwerking met collega-corporatie Antares en de gemeente Venlo investeert Woonwenz de komende jaren fors in het stadsdeel Blerick. De Vastenavondkamp is een belangrijke speerpuntwijk. Hier lopen momenteel al diverse sociale en fysieke projecten.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden