Hendrik van Veldekestraat

Na de bouwvakvakantie van 2019 starten we met de realisatie van 13 levensloopbestendige energieneutrale sociale huurwoningen aan de Hendrik van Veldekestraat in Blerick. Dit is de planlocatie direct achter de groepswoningen van De Zorgggroep aan de Ruijsstraat.

De levensloopbestendige huurwoningen hebben ieder een woonoppervlakte van circa 95 m2. De badkamer en de hoofdslaapkamer liggen op de begane grond, waardoor het woonprogramma op de begane grond kan plaatsvinden. De woningen zijn daardoor geschikt voor bijvoorbeeld senioren die slecht ter been zijn en of op termijn zorg nodig hebben, maar ook voor starters of kleine gezinnen.

Eerste energieneutrale huurwoningen voor Woonwenz
Voor Woonwenz is dit het eerste project dat via conceptbouw energieneutraal wordt opgeleverd. Ook worden deze woningen, conform wetgeving, gasloos. Een energieneutrale woning is een huis dat met een normaal leefpatroon en normaal wooncomfort over een heel jaar gezien evenveel energie gebruikt als dat het zelf opwekt. Bij het voor deze woningen toegepaste energieneutraal concept is er een duurzame opwekking van energie door het installeren van zonnepanelen, luchtwarmtepomp installatie (vervanger van gasgestookte cv-ketel) en een warmte-terug-win (WTW) installatiesysteem. Eigen apparatuur zoals een koelkast of televisie worden wel op het energienetwerk aangesloten.

Verhuur
Verwacht wordt dat de huurwoningen, die door aannemer Bouwbedrijf Jongen gerealiseerd worden, na het goed doorlopen van de procedures begin 2020 worden opgeleverd.
De woningtoewijzing gaat via Thuis in Limburg. Hier kunt u een eigen profiel aanmaken. Via uw eigen account reageert u op huurwoningen om ervoor in aanmerking te komen. Het is raadzaam om in uw eigen profiel onder het menu 'Zoek & Vind' 'tipberichten' in te schakelen. U kunt dit instellen voor een wijk of stadsdeel. We raden u voor de huurwoningen van de Hendrik van Veldekestraat aan om 'Blerick' aan te vinken. U krijgt dan in uw e-mailinbox een bericht als er (weer) een nieuwe woningen wordt geadverteerd (in Blerick). U kunt dan via de gebruikeljke weg reageren op de woningen die geadverteerd worden om in aanmerking te komen voor een huurwoning. 

Animatie

Impressies

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden