Start bouwwerkzaamheden oude Staay locatie gestaakt

Publicatiedatum: 25-02-2016

Onlangs zijn we gestart met de voorbereidende grondwerkzaamheden voor de bouw van het woongebouw op de locatie van het voormalige gemeenschapshuis de Staay in Blerick. Vanwege een bezwaarschrift tegen het afgeven van de omgevingsvergunning zijn we genoodzaakt de bouwwerkzaamheden te staken. Het is nog onduidelijk wanneer de oplevering zal plaatsvinden, dat is afhankelijk van het verloop van de bezwarenprocedure.

De omgevingsvergunning is medio december 2015 door de gemeente Venlo afgegeven. Officieel kan dan gestart worden met de bouw. Dit hebben we dan ook gedaan. Het bezwaarschrift, ingediend door Beleggingsmaatschappij De Wieën BV, biedt echter onzekerheid over de rechtmatigheid van de omgevingsvergunning. Op basis daarvan hebben we besloten de bouw stop te zetten. Gedurende de start van de voorbereidende werkzaamheden is het groengebied, waar het voetpad tussen de Witherenstraat en de Van Bornestraat ligt, afgesloten. De werkzaamheden zijn van dien aard, dat het niet veilig is dit gebied toegankelijk te laten voor voetgangers en fietsers. Dit gebied blijft de gehele bouwperiode, maar ook nu tijdens de bouwstop, afgesloten.

Impuls voor Blerick
Het bouwplan voor de oude Staay locatie is onderdeel van het Centrumplan Blerick. Het Centrumplan Blerick is ontstaan door een integrale samenwerking tussen Woningcorporatie Antares, Woonwenz, de gemeente Venlo, Berden en De Zorggroep. Deze partijen hebben, voor diverse locaties in het centrum, nieuwe plannen ontwikkeld en ook al gerealiseerd. De plannen geven een positief impuls af aan de ontwikkeling van het centrum van Blerick, voor bewoners en bezoekers. Het plan voor de oude Staay locatie past binnen de visie  om de komende jaren te investeren in het stadsdeel Blerick. Na succesvolle gebiedsontwikkeling in bijvoorbeeld Venlo-Noord en Venlo-Oost richt Woonwenz zich, in samenwerking met diverse partners, de komende jaren ook op diverse wijken en buurten in Blerick.

Speels ontwerp
Architect Quant Architectuur ontwierp vorig jaar het woongebouw met 45 appartementen. Het woongebouw krijgt een speelse uitstraling met veel variatie en is aan de zijde van de Witherenstraat acht etages hoog en aan het groengebied drie etages hoog. De entree van het woongebouw en de ingang van het afsluitbare parkeerterrein liggen aan de Witherenstraat. Het groengebied tussen het woongebouw Witheren en de nieuwbouw blijft na de oplevering openbaar toegankelijk en wordt door de gemeente opnieuw ingericht met groen, een wandelpad en bankjes.

De appartementen
De 45 appartementen zijn zeer geschikt voor ouderen, die nog zelfstandig en graag dichtbij diverse faciliteiten en in het centrum van Blerick willen wonen. Er zijn vijf typen appartementen met een gebruikersoppervlakte van circa 80 m2, een ruime woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, een badkamer met wastafel, douche en de mogelijkheid voor een extra toilet. Er is een extra berging waar de cv-installatie staat, maar waar ook de opstelplaats is voor de wasmachine en –droger. Het balkon is op het zuiden of westen gericht en kijkt uit op de Witherenstraat of richting het groen, dit geldt ook voor de leefruimte van de appartementen. Op de begane grond van het gebouw bevindt zich een extra berging, een fietsenstalling en oplaadpunten voor de scootmobiel. Eventuele huurtoeslag is mogelijk, maar is afhankelijk van huishoudsamenstelling en –inkomen en vermogen.

Interesse?
Bij belangstelling moet een geïnteresseerde zich eerst inschrijven via Thuis in Limburg, dit is gratis. Vervolgens kan de belangstelling voor dit project getoond worden. Kijk voor meer informatie ook op onze website.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden