Achter de Pastorie

Begin 2018 start naar verwachting de bouw van twee eengezinswoningen en zes levensloopbestendige huurwoningen op de locatie ‘Achter de Pastorie’ aan de Zwingellaan in Melderslo. De huurprijzen van de acht woningen komen onder de huurtoeslaggrens te liggen.

Het project is samen met nog vijf andere locaties in Venlo aanbesteed. De in totaal 89 woningen worden, zodra de vergunningenprocedures in Venlo zijn doorlopen, in één bouwstroom gebouwd. De definitieve bouwstart van het project in Melderslo is dus mede afhankelijk van het verloop van de Venlose procedures. Zoals het er nu naar uitziet worden de woningen in de zomer van 2018 opgeleverd.

Woningtypen 
Het nieuwbouwplan bestaat uit enkele kleine bouwblokjes van verschillende hoogten, passend bij de kleinschaligheid van de omringende bebouwing. Er wordt gebruik gemaakt van donkerbruine bakstenen afgewisseld met lichtere accenten. De levensloopbestendige huurwoningen hebben de badkamer en een slaapkamer (of werkkamer) op de begane grond en zijn daardoor ook zeer geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Op de verdieping kunnen nog een of twee extra slaapkamers gerealiseerd worden. De eengezinswoningen hebben een meer klassieke indeling met de badkamer en drie slaapkamers op de 1e verdieping en een vaste trap naar de zolder. Alle woningen beschikken over een kleine voortuin en een achtertuin met eigen achterom. 

Start verhuur

Naar verwachting start de verhuur in begin 2018 via verhuurplatform Thuis in Limburg. Geïnteresseerden dienen zich hier (gratis) in te schrijven om in aanmerking te kunnen komen voor de woningen. Bij de woningtoewijzing wordt onder andere rekening gehouden met de huishoudgrootte en het gezamenlijk inkomen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden