Informatie kandidaat-huurders

Wanneer u via Thuis in Limburg heeft gereageerd op een huurwoning en wordt geselecteerd als een mogelijke kandidaat, nemen wij vaak via e-mail contact met u op. Meestal volgt een bezichtiging van de woning met enkele kandidaat-huurders (groepsbezichtiging). De kandidaat die het hoogst op de ranglijst staat en interesse heeft in de woning, ontvangt het woningaanbod.  

Benodigde documenten na interesse

Om te kunnen beoordelen of u de huurwoning ook daadwerkelijk kunt gaan huren, moet u enkele gegevens van u en uw eventuele partner aanleveren. Dit geldt uiteraard pas, wanneer u na de bezichtiging van de woning ook daadwerkelijk interesse heeft. U ontvangt hierover een persoonlijk bericht. Lees hieronder welke documenten nodig zijn.

  • Een kopie van een geldig legitimatiebewijs (svp het Burgerservicenummer, BSN, doorstrepen). 
  • Een actuele inkomensverklaring. Deze kunt u direct downloaden door met uw Digi-D gegevens in te loggen op uw 'Mijn Pagina' bij de Belastingdienst. Het is ook mogelijk om deze via de Belastingtelefoon (via 0800–0543) op te vragen. het duurt dan ongeveer 1 week voordat u het formulier in huis heeft.
  • Een uittreksel uit het bevolkingsregister (max. 3 maanden oud) met uitdraai van de adreshistorie (op te vragen bij uw gemeente). Bent u al huurder van ons, dan hoeft u dit niet op te vragen.
  • Een recente loonstrook (bij een weekloon vier aaneengesloten loonstroken) en/of uitkeringsspecificatie.
  • Huurt u op dit moment een woning van een andere verhuurder? Vraag dan de verhuurdersverklaring (max. 2 maanden oud) aan bij deze verhuurder.
  • Heeft u een koopwoning? Een overzicht van uw hypotheek, leningen en -schulden.

Wat is belangrijk om te weten

In de te downloaden documenten hiernaast kunt u onze algemene huurvoorwaarden en de folders 'Zelf klussen' en 'Basiskwaliteit woning' inzien. Lees deze informatie goed door, zodat u weet wat uw rechten en plichten zijn.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden