Huurverhoging

Uw huur wordt ieder jaar in juli aangepast. Vóór 1 mei 2019 ontvangt u van ons een brief met daarin uw nieuwe huurprijs die vanaf 1 juli 2019 in gaat. In de brief wordt uitgelegd hoe de nieuwe huurprijs tot stand is gekomen.

Woonwenz heeft ervoor gekozen om, net als voorgaande jaren, niet de maximaal toegestane huurverhoging door te voeren. Ook kiezen we niet meer voor een inkomensafhankelijke huurverhoging voor scheefwoners. We passen de huur van al onze sociale huurwoningen enkel aan met het inflatiepercentage. Inflatie is de jaarlijkse stijging van het prijspeil. Het inflatiepercentage voor 2019 bedraagt 1,6%. Woont u in een sociale huurwoning, dan kan uw huur dit jaar slechts met maximaal 1,6% stijgen. Voor huurders van geliberaliseerde huurwoningen of andere objecten hanteren wij percentages tussen de 1,6 en 4,1%.

Dit jaar heeft u wellicht gelezen over de (toekomstige) mogelijkheden van tijdelijke huurbevriezing of huurverlaging. Hier leest u ons actuele bericht hierover.

Het betalen van de nieuwe huurprijs

In de huurverhogingsbrief wordt uitgelegd waar de nieuwe huurprijs uit bestaat. Wanneer u de huur automatisch van uw rekening laat afschrijven, incasseren wij vanaf juli 2019 maandelijks het nieuwe huurbedrag. U hoeft hiervoor niets te doen, wij passen het bedrag voor u aan. Betaalt u via de betalingsherinnering per e-mail, dan wordt het (huur)bedrag automatisch aangepast.

Bent u het niet eens met de huurverhoging?

Het kan zijn dat u het niet eens bent met de huurverhoging. U kunt tot 1 juli 2019 bezwaar maken. Maak gebruik van het standaard bezwaarschrift (zie hiernaast).

Huurverlaging

Het kan ook zijn dat u teveel huur betaalt, omdat u in het verleden een inkomensafhankelijke huurverhoging heeft gehad en uw gezinssituatie of inkomen in de tussentijd is veranderd. U kunt dan eventueel in aanmerking komen voor huurverlaging.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden